Het samenwerkingsverband wordt gevormd door een viertal galerieën. In deze editie zijn Galerie Jan van Hoof uit Den Bosch en Luycks Gallery uit Tilburg net zoals vorig jaar van de partij. Nieuw zijn Galerie Nasty Alice uit Eindhoven en Galerie Mieke van Schaijk uit Den Bosch.

Galeries

De galerie van Jan en Will van Hoof is de meest klassieke galerie te noemen, in de goede zin van het woord. De galerie bestaat vijfentwintig jaar en staat voor kwaliteit. De keuze voor kunstenaars en hun werk vindt met name intuïtief plaats. De galerie exposeert werk van zowel jonge als gearriveerde kunstenaars. Het getoonde werk is zowel drie- als twee-dimensionaal en kent altijd een mate van abstractie.  

Naast kunstenaars die (inter)nationale faam genieten, heeft Luycks Gallery interessante, veelal jonge talenten weten aan te trekken. Aan de tentoonstellingen is een zeker sociaal engagement geenszins vreemd, hoewel het esthetische aspect niet uit het oog wordt verloren. Kwaliteit van het werk, zowel inhoudelijk  als technisch, alsmede professionaliteit en 

gedrevenheid staan bij de keuze van de 

kunstenaars voorop.  

De tentoonstellingen gaan veelvuldig gepaard van 

verdiepende nevenprogramma’s. 

Nasty Alice is eigenzinnig en uitgesproken: niet volgen maar vernieuwen. Het is de plek om jong talent te ontdekken in combinatie met gevestigde namen. Iedere zeven weken vindt een nieuwe spraakmakende expositie plaats van hedendaagse kunstenaars en wordt er permanent keramiek getoond. De galerie organiseert portfolio- en meet the artist-dagen en werkt samen met diverse partners. 

Mieke van Schaijk kiest zonder voorkeur voor bepaalde media kunstenaars die met hun werk de werkelijkheid bevrijden van de waan van de dag en het menselijk welzijn aan de orde stellen in thema's als natuur, architectuur, esoterica en sociale omgevingsdynamiek. 

Zowel het werk van gerenommeerde kunstenaars als jong talent wordt gerepresenteerd. 

jump!

SOCIAL MEDIA

VRAGEN?

© 2023 by ARTISTS COOPERATIVE. Proudly created with Wix.com