top of page

Chantal van Lieshout

Volgens Chantal van Lieshout hebben alle dingen een eigen realiteitsdimensie. Verwonderd en verbaasd over de dingen probeert Van Lieshout ze te begrijpen, niet zozeer op zoek naar een essentie, maar juist naar hun complexiteit en veelheid. Tijdens wandelingen verzamelt ze dingen en gedachten die vervolgens het uitgangspunt vormen voor sculpturen en installaties, uitgewerkt in keramiek, epoxyhars, textiel, touw en audiovisueel.  
 
In haar werk refereert Van Lieshouts op een subtiele wijze naar de waanzin in de wereld. Waar veel mensen voor terugdeinzen ontstaat er bij Van Lieshout juist een drang om toenadering te vinden en te kijken wat ergens achter schuilt. Zo zie je in het werk van Van Lieshout een fascinatie terugkomen voor insecten, allergieën en fetisj. Via deze fascinaties, persoonlijke herinneringen en humoristische poëzie geeft ze zich over aan de overweldigende ontoegankelijkheid van het universum.
 
Naast haar kunstenaarspraktijk is Van Lieshout medeoprichter van Wentelteefjes, een collectief dat evenementen organiseert waarin kunstexposities gecombineerd worden met performances, lezingen en muziek.

(Foto: Loek Blonk)

Instagram

  • Instagram
bottom of page