top of page

Open call

Open Call TalentHub Brabant 2023-2024: Inversie en jump!

 

Ben jij een kunstenaar met een connectie met Brabant? Ben je ambitieus en wil je investeren in de artistieke en zakelijke ontwikkeling van je beroepspraktijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor een van de twee talentontwikkelingsprogramma’s in Noord-Brabant voor beeldend kunstenaars. Meld je aan voor deelname bij Inversie of jump! voor de periode 2023-2024.

 

Eén open call, twee ontwikkeltrajecten

Vanaf 15 december 2022 tot 29 januari 2023 scouten jump! en Inversie samen talentvolle kunstenaars die in Brabant wonen, werken of een aantoonbare connectie hebben. Zowel jump! als Inversie bieden een traject aan voor beeldend kunstenaars met als verschil dat Inversie een kortlopend programma is dat zich richt op jonge of startende talenten tot vijf jaar na afstuderen en jump! is gericht op kunstenaars die vier jaar of langer actief zijn. Je kunt je aanmelden bij Inversie of jump! door een e-mail te sturen naar Inversie of jump! met je CV, je portfolio en een motivatie. 

 

Over Inversie

Inversie begeleidt talentvolle jonge beeldend kunstenaars die twee tot vijf jaar afgestudeerd zijn - en een Brabantse connectie -  in de overgang van de academie naar een veelzijdige beroepspraktijk. Tien maanden lang worden kunstenaars die hun werkveld buiten de reguliere kaders van de kunstwereld plaatsen, begeleid in hun artistieke ontwikkeling en passend ondernemerschap. Inversie staat voor omkering van de gewone orde en durft ook buiten de gebaande paden op zoek te gaan naar innovatieve methodes die passen bij de kunst en de kunstenaar. De kracht van Inversie ligt in de persoonlijke begeleiding, groepsbinding en inhoudelijke verdieping waarmee er een basis voor zelfvertrouwen wordt gelegd in combinatie met workshops en expertmeetings. Inversie heeft een traject in 2023 en in 2024. Voor beide jaren wordt via deze open call geselecteerd met ook de mogelijkheid voor zij-instroom. Kunstenaars die twee tot vijf jaar zijn afgestudeerd en een aantoonbare connectie hebben met Brabant kunnen zich aanmelden via sanne@inversie.nu Voor meer informatie: inversie.nu

 

Over jump!

jump! is een talenthub voor makers die vier tot tien jaar actief zijn in de (Brabantse) kunstwereld. In 2023 en 2024 vindt de vierde editie van jump! plaats. Het traject duurt 18 maanden; het start in maart 2023 en loopt tot eind 2024. Binnen dit programma staat de ontwikkeling van je beroepspraktijk centraal met de nadruk op artistieke kwaliteit en ondernemerschap. De kunstenaars volgen cursussen en trainingen die ervoor zorgen dat zij vaardigheden opdoen die zij kunnen inzetten in het opbouwen van hun beroepspraktijk.

De deelnemende kunstenaars krijgen zowel een gezamenlijk als een individueel ontwikkelingstraject aangeboden. Ook begeleidt jump! talent in hun zoektocht naar andere facetten van het makerschap, zoals cureer-, schrijf- of educatieambities. jump!4 selecteert voor deze open call 12 makers. Daarnaast scouten we in deze open call voor zij-instromers, die afhankelijk van hun ontwikkelbehoefte een gedeelte van het traject kunnen volgen. Kunstenaars die vier tot tien jaar zijn afgestudeerd en een aantoonbare connectie hebben met Brabant kunnen zich aanmelden via jump@penningsfoundation.com Voor meer informatie: www.jump-talent.nl

 

Over TalentHub Brabant

Voor de ontwikkeling van talent en professioneel aan de slag te kunnen is het programma TalentHub opgezet door de Provincie Noord-Brabant. In de TalentHub krijgen talenten die door de sector zelf worden uitgekozen ondersteuning op maat via een netwerk van festivals, podia, presentatie-instellingen en diverse organisaties. Of het nu gaat om een hub voor muziek, theater, dans, literatuur, design of beeldende kunst, het talent staat altijd centraal.

 

Aanmelding

Je aanmelding voor Inversie of jump! bestaat uit:

  • Je motivatie waarin je toelicht waarom en welk programma voor jou urgent is om aan deel te nemen. Hierin geef je zo helder en concreet mogelijk aan wat jouw ontwikkelvragen zijn, wat je ambitie is, je artistieke visie en waarom je wil deelnemen. Let op, in het geval van Inversie kun je ook een voorkeur uitspreken welk jaar je wilt deelnemen. 

  • Je CV met een relevante selectie en je volledige gegevens inclusief website en social media links. 

  • Je portfolio met beeldmateriaal en indien van toepassing links naar audiovisueel materiaal, voorzien van titel, jaar, materiaal, context, partners of samenwerking en een korte inhoudelijke toelichting.

 

Hoe werkt het

Je stuurt een mail met de gevraagde informatie voor de deadline afloopt naar het programma waar jij aan wil deelnemen. Let wel goed op de criteria per hub, dit kun je allemaal uitgebreid teruglezen op de websites waar ook meer informatie te vinden is over eerdere edities. Na de deadline gaan wij in februari controleren of je aanmelding volledig is. Halverwege februari krijg je bericht van ons of je in de eerste selectie zit waarna er selectiegesprekken worden gepland. Eind februari maken we de selectie definitief en starten we in maart 2023 met de eerste activiteit. Natuurlijk mag je ook altijd mailen als er vragen zijn.

 

Checklist

Deadline: zondag 29 januari 23:59u.

Aanmelding Inversie: Sanne Muiser sanne@inversie.nu

Aanmelding jump!: Petra Cardinaal jump@penningsfoundation.com

Motivatie: maximaal 1000 woorden.

CV: aanleveren als PDF maximaal 3 A4 en niet kleiner dan corpsgrote 10.

Portfolio: aanleveren als 1 PDF maximaal 10 A4 en niet groter dan 20MB.


This open call is meant for artists that live or work in Noord-Brabant and want to participate in the talent development programs Inversie or jump! For the English version with more details and conditions: https://www.tac.nu/inversie-call/

https://www.jump-talent.nl/open-call/

https://www.talenthubbrabant.nl/over-talenthub-brabant/

bottom of page